top of page
Fredrik.jpg

Foto: JESSIKA SILLANPÄÄ - stua

Fredrik Kämpenberg - KÖKSCHEF

jämtlänning från början, som nu hamnat i Sörmland. Han säger själv att han har en ganska unik blandning erfarenheter – allt från att flippa burgare i en grillkiosk i Åre, till att vara kostchef i en kommun och allt däremellan. Efter några år som självlärd i köken, utbildade han sig på Restauranghögskolan i Grythyttan.

 

Under åren i Grythyttan jobbade han ofta som kock hos Carl-Jan Granqvist och letar man noga kan man hitta hans medverkan i några tv-produktioner som den kände vinvirtuosen deltog i – ett av dessa projekt tilldrog sig faktiskt på Kolmården, där han agerade kock i hög hatt, med levande ljus och allt – mitt ute i skogen – ett pris i tv-produktionen ”Wild Kids”.

 

Som egenföretagare har han arbetat bla som utbildare runt om i landet, inom de kommunala köken och som kursledare för Martin&Serveras utbildningssektion. Han jobbade i några år som företagskock för en av Sveriges ledande veganprodukter, ett jobb som innebar produktutveckling, skapandet av nya recept och lansering utomlands, med jobb i hela Norden, Storbritannien och en vända i Singapore, där Fredrik ansvarade för att produkten såldes in till stora hotellkedjor och butikskedjor.

 

Att styra upp event med 10000-tals besökare och vara konferencier på mässor, där han lagade mat med kända personligheter i det aktuella landet, hörde bla till arbetsuppgifterna.

Förutom det har han hoppat runt på ett otal restauranger, som många inom restaurangbranschen gör.

 

På Fredriks CV finner du namn som Lilla Örebro, Marinan, Innefickan och Brunkullan.

I fjällen på Vemdalsskalets Högfjällshotell samt arbetat som 1:e kock på Storhogna Högfjällshotell och Spa. Fredrik flyttade hit till Nyköping 2018 och började som kökschef på Nyköpings Hus innan han slutligen hittade till oss på Tovastugan.

 

Som kuriosa kan nämnas att han deltagit i Culinary Olympics 2012, med det då första och enda lag helt bestående av skolkockar, han har skapat Närkes nya landskapsrätt, genom en tävling anordnad av Ica, 2010 och vann Plantable Cooking Contest 2019, den enda tävlingen i Norden i vegansk fine-dining. Han gillar nästan all sorts mat, kanske med det asiatiska köket som favorit, men ”mat man kan äta med sked – inte soppa(!) – går alltid hem…..

20210111_225042.jpg

Malin Ottosson - Restaurangchef 

Född och uppvuxen i Nyköping. Utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och dokumentärfilm. Bodde några år i Malmö och Stockholm innan hon tog sin väska och flyttade utomlands med orden: jag kommer aldrig hem igen.

Det blev 9 år i Nordamerika, med Vancouver som bas, där Malin arbetade som projektledare och assisterande regiassistent inom TV, film och reklam. Tillslut var det ändå kärleken som fick Malin hem och det är hon glad för.

Efter några år som restaurangchef på Hamnmagasinet fick Malin chansen att ta över Tovastugan.

 

Malin älskar utmaningar och hårt arbete, hon jobbar dygnet runt, och när hon inte jobbar står hon på huvudet på någon yogastudio eller dricker en god Chablis.

bottom of page