Välkommen till Tovastugans Julbord i Orangeriet!
Upplev en magisk kväll med vårt traditionsenliga julbord, tillagat på lokala råvaror från Sörmland. Vårt julbord är uppdelat i sju noga utvalda turer, med julens smaker som är tidlösa och välkända, men presenterade på ett lyxigt och annorlunda sätt för en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.
Vid ankomst serveras ni Tovastugans egen glögg vid bordet, så att ni kan njuta i lugn och ro medan ni väljer passande drycker till middagen.
Till bordet serveras tournerad potatis, finhackad lök, gräslök och gräddfil.
Datum:
VECKA 49: 4-6 december
VECKA 50: 11-13 december
VECKA 51: 18-20 december
Tid: 18.30
Antal deltagare: Max 8 personer per sällskap. Vi serverar totalt 40 personer per kväll
Pris: 950kr per person
Företag och föreningar:
Vill ni boka hela orangeriet?
Maila oss för mer information och offert.

Första turen: Sill
Gubbröra på potatis med äggcremé, lök, gräslök och dillmajonnäs
Krämig skärgårdssill
Stugans sill med citron, apelsin och humle
Senapssill med honung och kryddpeppar
Havtornssill
Löksill
Andra turen: Fisk
Rödbetsgravad lax med hovmästarsås
Stugans egen varmrökta lax, toppad med färskost smaksatt med ramslök från Trosa
Vår egenrökta abborre, sörmländsk kantarell
Öjebytoast med kräftstjärtar, Västerbottenost, kummin och OP
Ägg från Oasen på Åsen, toppad med löjrom
Tredje turen: Kallskuret
Griljerad julskinka från Blacksta, serveras med vår egen senap och stekt vörtbröd
Våra egna viltkorvar på hjort och älg från Sörmland
Julkryddad leverpastej, kavring och lingon
Lantpaté med pistage och balsamico
Cumberlandsås med sörmländska lingon
Fjärde turen: Småvarmt
Köttbullar på sörmländsk hjort
Stugans egna prinskorv på närproducerad gris
Janssons frestelse, serveras i form vid bordet
Rödkålsrulle
Julkryddad grissida från Blacksta med kvittenmarmelad
Femte turen: Ostbricka
Utvalt sortiment av ostar från Sörmland:
Sörmlands ädel
Big Ben
Kummin special
Villåttinge
Serveras med hembakt fröknäcke och marmelad
Sjätte & Sjunde turen: Dessert & Julgodis
En söt avslutning där ni serverar er själva från vårt gedigna dessert- och godisbord:
Ostkaka med hjortron
Saffransmousse med lingongelé och rostad vit choklad
Knäck
Rocky Road
Mjuk pepparkaka med sörmländska lingon
Marsipan och tryfflar
Marmelad
Mozartkulor
Godis och choklad i mängder