Välkommen till Tovastugans Julbord i Orangeriet!

Upplev en magisk kväll med vårt traditionsenliga julbord, tillagat på lokala råvaror från Sörmland. Vårt julbord är uppdelat i sju noga utvalda turer, med julens smaker som är tidlösa och välkända, men presenterade på ett lyxigt och annorlunda sätt för en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Vid ankomst serveras ni Tovastugans egen glögg vid bordet, så att ni kan njuta i lugn och ro medan ni väljer passande drycker till middagen.

Till bordet serveras tournerad potatis, finhackad lök, gräslök och gräddfil. 


Datum:
VECKA 49: 4-6 december
VECKA 50: 11-13 december
VECKA 51: 18-20 december

Tid: 18.30

Antal deltagare: Max 8 personer per sällskap. Vi serverar totalt 40 personer per kväll

Pris: 950kr per person


Företag och föreningar:
Vill ni boka hela orangeriet?
Maila oss för mer information och offert.

Första turen: Sill

  • Gubbröra på potatis med äggcremé, lök, gräslök och dillmajonnäs

  • Krämig skärgårdssill

  • Stugans sill med citron, apelsin och humle

  • Senapssill med honung och kryddpeppar

  • Havtornssill

  • Löksill

Andra turen: Fisk

  • Rödbetsgravad lax med hovmästarsås

  • Stugans egen varmrökta lax, toppad med färskost smaksatt med ramslök från Trosa 

  • Vår egenrökta abborre, sörmländsk kantarell 

  • Öjebytoast med kräftstjärtar, Västerbottenost, kummin och OP

  • Ägg från Oasen på Åsen, toppad med löjrom

Tredje turen: Kallskuret

  • Griljerad julskinka från Blacksta, serveras med vår egen senap och stekt vörtbröd

  • Våra egna viltkorvar på hjort och älg från Sörmland 

  • Julkryddad leverpastej, kavring och lingon

  • Lantpaté med pistage och balsamico

  • Cumberlandsås med sörmländska lingon 

Fjärde turen: Småvarmt

  • Köttbullar på sörmländsk hjort

  • Stugans egna prinskorv på närproducerad gris 

  • Janssons frestelse, serveras i form vid bordet

  • Rödkålsrulle

  • Julkryddad grissida från Blacksta med kvittenmarmelad

Femte turen: Ostbricka

  • Utvalt sortiment av ostar från Sörmland:

    • Sörmlands ädel

    • Big Ben

    • Kummin special

    • Villåttinge

  • Serveras med hembakt fröknäcke och marmelad

Sjätte & Sjunde turen: Dessert & Julgodis

  • En söt avslutning där ni serverar er själva från vårt gedigna dessert- och godisbord:

    • Ostkaka med hjortron

    • Saffransmousse med lingongelé och rostad vit choklad 

    • Knäck

    • Rocky Road

    • Mjuk pepparkaka med sörmländska lingon 

    • Marsipan och tryfflar

    • Marmelad 

    • Mozartkulor 

    • Godis och choklad i mängder